B som i bäst – för hur det än är ställt med att göra de allra bästa bilderna och fånga det magiska ögonblicket i realtid. Det händer inte så ofta men ibland så smäller det till och alla känslorna kommer på en och samma gång. Det är det som är så fantastiskt med fotografier och att fotografera att ibland så infinner sig det rätta ögonblicket som gör bilden till ett magiskt ögonblick. När allt bara stämmer med ens inlevelse av att fånga ögonblicket på bild. Få det fäst på plåten. Få det att fastna på filmen. Och sen få med det på minneskortet.

B as best – how to make the most delicate photos and catch in the  the real-time is a consequence of having both feet on earth. To have som luck to be there at the right time and place. When the light is correct and the mind is intact. Then magic moments can become reality.

När det kom sig en kall februaridag i Paris 1986. Gick där och strosa på en gata och bara va, så uppenbarade sig denna skapelse framför ögonen. En Grandanois ( hund) och en gitanes rökande herre (man). Så det var bara att lyfta kameran och ta en liggande och en stående bild för att säkerställa i gammal old way att man fått det förevigat. En Strömholmsk formel för att ha något att välja bland när nu filmen blev framkallad. – Det fick räcka, man hade bara ca 7 bilder ( uppskattat) kvar på filmen och Tri-X:en . Det skulle ju räcka att ta fler bilder denna kalla Februaridag och känner visst av att fingrarna börjar bli väl kalla. Får nöja mej och resolut gå in på ett cafe och ta en cigg och kaffe samt att värma upp en frusen själ.

Canon F1 – 50mm 1,8 – Kodak Tri -X –  Framkallad på hotellrum i Acufine /  D-76

Uppdaterat 14 januari 2021

Camera 5 Mp Minolta DSC /  Indien

Camera 5 Mp Minolta DSC  / Indien